Kalan valmistus

Norjan Lofooteilta lähtöisin olevat lohet tulevat meille tuoreena Kalaneuvos Hukkaselta Sastamalasta. Hukkasella kaloista on poistettu ruodot sekä vatsa- ja selkärasvat. 6-7-kiloisen Norjan lohen filepaino on pari kiloa.

Nieriät uivat meille Ruotsista ja luonnonsiika tulee suoraan kalastajilta merestä tai järvistä. Kangasalan paikalliset kalastajat pyytävät meidän muikut ja järvisiiat. Teemme yhteistyötä myös Tampereen Kauppahallin Kalaherkut Nygrenin kanssa. He tekevät kylmäsavulohen yhteistyössä Piipanojan kanssa.

 

Lohifileen leikkaus

File leikataan sopiviin annoskokoihin

Lohifileen foliointi

Jokainen leikattu file folioidaan

Lohifileen suolaus

Kaikki lohifileet suolataan perinteisesti käsin karkealla merisuolalla

Valmis file savustukseen

Suolauksen jälkeen file on seuraavana päivänä valmis savustukseen

Lohifileen Savustus

Kalat savustetaan savustusuunissamme Orituvalla

Savustettu lohifile

Valmiit lohifileet ovat kauniin kullanruskeita